Izvannastavne aktivnosti

Prometna preventiva i Školska prometna jedinica

Područje Prometna preventiva i Školska prometna jedinica je namijenjeno prvenstveno učenicima mlađeg uzrasta četvrtih i petih razreda (ne isključujući ni starije učenike) koje se osposobljava za "preživljavanje na asfaltnim džunglama" odnosno, proučavamo prometne znakove i pravila koji važe u cestovnom prometu u koji smo svi uključeni, netko kao vozač automobila a većina kao biciklisti i pješaci. Svake godina na natjecanjima iz prometa sudjeluju i članovi PP te su u nekoliko navrata postizali značajne rezultate u rješavanju testova iz poznavanja prometa a pogotovo u spretnosti vožnje biciklom na poligonu. Osposobljavanje se vrši putem Prometne učilice, praktičnim vježbama na školskom prometnom poligonu te na lokalnim cestama.

Klub mladih tehničara

Klub mladih tehničara pokriva područje praktičnih radnje koje imaju cilj osposobljavanje učenika korištenjem ručnih alata za izrađivanje uporabnih predmeta od raznih lako dostupnih materijala kao što su papir, drvo, metal, polimeri. Osim toga cilj je osposobiti učenike procjenjivanju vrijednosti izrađenog predmeta i njegovom prezentiranju na tržištu. Kako bi vrednovali svoj rad KMT sudjeluje prvenstveno na školskim manifestacijama i projektima (izrada medalja i odličja za školska natjecanja povodom Dana škole, sudjelovanja u poduzetničkom projektu) a potom na međuškolskim smotrama i natjecanjima ("Danas mali, sutra veliki majstor", "Modelarska liga") te na lokalnim sajmovima ("Đakovo-Expo zlatne ruke") izlažući svoje predmete-proizvode na tržištu te privrijeđenim sredstvima osigurava dio potrebnih sredstava za kupnju potrošnog materijala.

Pročitaj više

Kulturno-umjetnička društva

Naši učenici ostvaruju rezultate i u izvannastavnim aktivnostima. Najvažnije je spomenuti koliko uspješno djeluju kroz kulturno umjetničko društvo i dobrovoljno vatrogasno društvo. Kulturno-umjetničko društvo „Šokadija“ Budrovci postoji i djeluje od 1983. godine. Sudionik je svih važnijih folklornih smotri i manifestacija u Hrvatskoj a moramo spomenuti „Đakovačke vezove“. Društvo daje dobar temelj djeci u očuvanju tradicije i narodnih običaja. Plešu, pjevaju, proučavaju narodne običaje i pritom se dobro zabavljaju. U sklopu KUD-a djeluje i glazbena škola, gdje se uče ljubavi prema tamburici. Kolika je zainteresiranost pokazuje osnivanje druge umjetničke udruge KUU „Naša Grana“ koja također pruža svojim članovima kulturno djelovanje a postoje od 9. listopada 2005.god.

Dobrovoljno vatrogasno društvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo djeluje od 1947. godine, s ciljem promidžbe vatrogastva, jačanja protupožarne zaštite te razvijanja sportskog duha, kao i uključivanja mladih u vatrogastvo, organiziraju godišnje natjecanje vatrogasaca, vatrogasne mladeži i djece – Memorijalni kup “Branimir Špehar” Budrovci. DVD privlači naše učenike zbog natjecateljskih aktivnosti, ono djeluje u tri skupine ovisno o starosti članova, ostvaruju zavidne rezultate čak i na državnim natjecanjima. Uče se društvenoj odgovornosti, natjecateljskim vrlinama, putuju na razna natjecanja i druže se međusobno. Sve skupine možete pratiti na njihovim neslužbenim stranicama, kao i na fan stranicama na Facebooku.

Pročitaj više

Sportske aktivnosti

Sportska natjecanja

Naša škola se odlikuje nekolicinom vrsnih sportaša, a tu ponajprije treba spomenuti braću Maroši (Filipa i Petra) koji su svojim sportskim uspjesima u karateu promovirali našu školu i Budrovce diljem Lijepe naše i šire (na međunarodnim natjecanjima). Petar je ove godine otišao u srednješkolsko obrazovanje dok ćemo se s Filipom družiti još dvije godine pa se radujemo budućim sportskim uspjesima.

Pročitaj više

Rezultati sportskih natjecanja

Izdvojit ću neke od rezultata braće Maroši:
DBG Open u Čitluku, 19.9.2015. 700 natjecatelja iz Austrije, Crne gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Filip Maroši – srebro (kate), braća Maroši i Koščević L. – bronca ekipno (kate). Bihać Open 2015. 537 natjecatelja, Filip Maroši – zlatno odličje (kate)! Croatia Cup Zagreb, 19.5.2013. Filip Maroši – zlatno odličje (kategorija učenici) i brončano odličje (kategorija mlađi kadeti)! 22. Grand prix Croatia, 20.1.2013. 1428 natjecatelja iz 19 zemalja, Filip Maroši – zlatno odličje!
I mnogi drugi...
Inače, braća Maroši su do jeseni 2014. trenirala u KK Slavonski Brod, kada prelaze u KK Bushido iz Zagreba gdje nastavljaju nizati odlične uspjehe!
Od ostalih sportaša treba spomenuti i naše Budrovčane – rukometaše, koji treniraju i nastupaju za mlađe uzraste inače prvoligaškog kluba RK Đakovo.